KANAK-KANAK RIBENA (^___^)

kalau saya tanya anda, zaman yang mana anda paling suka? zaman dewasa? remaja? kanak-kanak?
kalau saya, mestilah zaman kanak-kanak saya. seronok jer dapat bermain sepuas hati, enjoy, ketawa, tak perlu nak fikir apa-apa masalah. hahahaaa. best kan?
 
jadi, apa kata anda hadiahkan kegembiraan dan keceriaan buat si manja anda. usah biarkan waktu kanak-kanak mereka dengan kekurangan kesihatan dan kekurangan kecergasan. kita pun rasa tak best kan? mesti kita bahagia bila tengok anak-anak kita membesar dengan sihat, cergas, pintar dan yang paling penting soleh/solehah.
 
untuk kanak-kanak yang aktif bak ribena, saya cadangkan beberapa vitamin untuk mereka.
 
 
 
1) Chewtable Vita C:
♥ Menguatkan Fungsi Imunisasi
>>>Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
>>>Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
>>>Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
 >>>Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
>>>Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

2) Chewtable Vitalea:
♥ Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu
♥ Sumber kalsium pembina tulang
♥ Baik untuk kesihatan
♥ Bekalan harian untuk vitamin B

#Tahukah Anda?
---> Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
---> Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
---> Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
---> Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

3) Mealshake :
♥ Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda

4) Omega Guard :
♥ Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
 

 Sebarang pesanan dan pertanyaan, boleh hubungi saya. =)
♥ Rosmeira Mohamad @ Ali
♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 866786]
♥ Contact No | WhatsApp : 013 908 0524
♥ Emel : justme_rma242@yahoo.com
♥ Laman web: vitaminssecrets.blogspot.com
♥ FB Page : Health N Beauty EShoppe

No comments:

Post a Comment