JADIKAN WAKTU HAMIL ANDA CERIA DAN BAHAGIA

ANDA HAMIL?
 
tahniah saya ucapkan.. mmm... bila mengimbau kembali detik-detik mengandungkan anak sulung saya setelah menunggu hampir tujuh tahun, saya rasa amat bahagia dan gembira. sekarang ni walaupun anak baru berumur lima bulan, perasaan nak mengandung lagi tu tetap terbit dari sanubari ni.. hahahaahaaaaa.. sungguh, saya tak tipu.. tapi tak bolehlah.. doktor minta saya merancang.. hehehe...
 
 
ok lah.. kalau nak story pasal kehidupan saya ni, satu hari pun tak cukup. ngee (^____^). meh saya ceritakan kebaikan vitamin Shaklee bagi ibu yang hamil. =)
 
1) Vita-lea Iron formula :
♥ Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.

2) B complex :
♥ lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh ...
badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil. Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

3) Vitamin C :
♥ membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh

4) Ostematrix :
♥ kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.
♥ Pengambilan Kalsium turut membantu dalam pelawasan dan juga penyusuan susu ibu. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

5) ESP @ Energizing Soy Protein :
♥ KompOsisi vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
♥ Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

6) OmegaGuard :
♥ membantu pembentukan sel otak janin. Pengambilan hanya dibenarkan selepas bulan ke-4 kehamilan (trimester ke-2). Anak-anak yang ibunya mengambil suplemen Omega-3 juga mempunyai nilai yang lebih tinggi pada koordinasi mata dan tangan, kemampuan berbicara, lamanya waktu berbicara, dan jumlah kosa kata yang mereka miliki berbanding dengan kanak-kanak yang ibunya tidak mengambil Omega-3.
 

 Sebarang pesanan dan pertanyaan, boleh hubungi saya =)

♥ Rosmeira Mohamad @ Ali
♥ Shaklee Independent Distributor [ID No : 866786]
♥ Contact No | WhatsApp : 013 908 0524
♥ Emel : justme_rma242@yahoo.com
♥ Laman web: vitaminssecrets.blogspot.com
♥ FB Page : Health N Beauty EShoppe

No comments:

Post a Comment