ISTIMEWANYA SET 3M

Ramai ibu-ibu yang sudah mengakui keberkesanan supplement Shaklee ini. Buktinya, jom kita baca testimoni dari salah seorang customer yang mengambil supplement ini.


Apakah vitamin-vitamin tersebut?

---terdiri daripada vitaLea, Alfalfa, Vita C, B Complex, ESP dan Ostematrix.

Secara ringkasnya peranan atau fungsi setiap vitamin adalah seperti berikut:

B Complex - untuk  keperluan pertumbuhan otak dan emosi. Berdasarkan testimoni yang didapati, ibu yang hati serta emosinya tenang serta ceria lebih mudah menghasilkan susu.

Vitamin C - fokus kepada sistem imun badan. Selain itu, ibu juga turut mendapat bonus kerana Vitamin C merupakan komponen penting pembentukan kolagen.

Vitalea - merupakan multivitamin lengkap dengan 28 nutrien penting termasuk 12 jenis vitamin dan 7 jenis galian untuk pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh.

Alfalfa - sebagai perangsang demi membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Ostematrix - merupakan formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Ia membantu ibu supaya cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

ESP - membekalkan 14 gram non-GMO protein soya berkualiti tinggi dilengkapi dengan semua asid amino perlu termasuk 9 asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Sama seperti Alfalfa, ESP juga sangat2 membantu menggalakkan penghasilan susu. Saya juga amalkannya dan saya sukakannya hingga ke hari ini dan inshaAllah, saya akan setia bersamanya.

Kenapa vitamin-vitamin ini dikatakan sangat berkesan?


Komponen utama susu ibu ialah PROTEIN dan KALSIUM. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat-sangat membantu dalam menggalak penghasilan susu ibu. Selain itu, protein membantu penghasilan sel-sel baru yang sihat dimana sel-sel yang sihat sangat diperlukan supaya vitamin dapat diserap dengan lebih baik.

Manakala pengambilan Ostematrix pula diperlukan kerana bayi mendapat bekalan kalsium melalui susu ibu. Ibu yang menyusu memerlukan bekalan kalsium lebih daripada biasa untuk pertumbuhan gigi serta tulang bayi. Sekiranya bekalan kalsium tidak mencukupi, sumber kalsium akan diambil daripada tulang dan gigi ibu dimana risiko osteoporosis mungkin berlaku.

Fungsi vitamin selebihnya pula untuk memastikan kesihatan tubuh badan ibu yang menyusu. Haruslah diingatkan bahawa ibu menyusu perlukan kesihatan yang bagus supaya cukup fit untuk menghasilkan susu. Ini kerana, badan yang letih juga menghadkan pengeluaran susu.

 

Siapa yang perlukan vitamin-vitamin ini?


1) Ibu yang mengalami masalah penyusuan. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

2) Ibu yang baru mula nak menyimpan stok susu atau mempunyai stok susu yang sedikit.

3) Ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam.

4) Ibu yang sedang relaktasi atau induce relactation.

 
jom, ber-shaklee....!!!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Berminat?

Hubungi saya di justme_rma242@yahoo.com atau SMS ke 017-9596850 (Mira) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut

 

No comments:

Post a Comment